Ennek a sütinek története van.Először egy rokonunk csinált ilyet és mindenki azonnal megszerette a családból,de mivel elég ritkán találkozunk a rokonokkal így hát nem volt más választásom mint a recept megszerzése.Megszereztem, megcsináltam vagy ötvenszer erre most a Stahl gyors édességek könyvébe is bekerült ez a hiperegyszerű kis finomság.Fogyasszátok egészséggel!!!
Gesztenyés tallérok
Hozzávalók: 7,5 dkg puha vaj
7,5 dkg porcukor
25 dkg mélyhűtött felengedett gesztenyemassza
1,5 evőkanál liszt
1 tojás
Előszöris a puha vajat robotgép segítségével keverjük össze a porcukorral ,csak hogy elvegyüljenek egymással. Ezután tegyük hozzá a tojást és ha ez is megvan jöhet a gesztenyepüré, amit belemorzsolhatunk vagy nagyobb darabokban beledobhatunk a tálba. A hozzávalókat jól keverjük össze és ha ez megvan akkor rakjuk még hozzá a lisztet. Most pedig jöhet az adagolás: 40*30as tepsit béleljünk ki sütőpapírral és vagy nyomózsákkal, vagy azzal a műanyag nyomószerkentyűvel (ha lusták vagyunk esetleg kanállal) nyomjunk kis csillagokat belőlük kb 1 cm távolságra egymástól. 175 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsül és 1 tepsi lesz belőle.
Tipp: ha kicsit felakarjuk dobni a sütit reszeljünk bele 1 narancs héját és rakjunk a tésztához egy fél kupak sütőrumot