Ezt a receptet már hetek óta tervezem, hogy feltöltöm, de csak most jutott rá idő.Nem akarok panaszkodni, de sajnos fogok. Az érettségi éve egy szívás…..főleg ha emelt törire és az angol nyelvvizsgára egyszerre készül az ember.Egyfolytában fáradt vagyok és a sütésre sincs időm, nemhogy a blogírásra. Na de most végre itt vagyok és hozok nektek egy könnyed és egyben könnyű citromos desszertet Jamie Olivertől, ahogy ő nevezi csodás citromos puding.
60g vaj, 120g cukor, 1 citrom reszelt héja és leve
2 nagyobb szétválasztott tojás, 60g liszt, késhegynyi sütőpor, 2,5-3dl tej
Kezdésnek kapcsoljátok be a sütőt 200 fokra és egy tálban dolgozzátok össze a cukrot, vajat és citromhéjat. Keverjétek hozzás a tojássárgákat és a lisztes sütőport, majd a tejet és 3 evőkanál citromlevet. Ekkor majd kicsit össze fog ugrani az amúgy folyékony levünk.
Egy másik tálban kemény habbá kell verni a tojásfehérjéket, majd hozzáadni a keveréket. Jól dolgozzátok össze, de figyeljetek arra, hogy a levegő ne szökjön ki a habból, szóval mindenféleképpen fakanállal csináljátok.
Öntsük az egészet egy kerek tűzálló jénaiba vagy ha az nincs akkor egy hosszúkás formába. Egy másik nagyobb tepsibe rakjuk bele az edényt és az 1/3ig öntsük fel vízzel. Mehet a sütőbe 45 percre.
Ha elkészült hagyjuk kihűlni egy 10 percet, majd kis tálkákba tálaljuk és élvezzük a felül szivacsos, alul pedig krémes pudingunkat.
Hűtőben 1-2 napig eláll és még úgy is finom maradJ.
Címkék: citrom puding oliver jamie sütibox
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://sutibox.blog.hu/api/trackback/id/tr252805469
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.