Lehet, hogy fura hogy karácsony napján írok, de tulajdonképpen semmi más dolgom nincs. Vacsi:pipa, ajándékozás:pipa, tv nézés:folyamatban:). Tehát tökre van időm mert a Shreket már vagy százszor jártam a csocsó bajnokság pedig tud rám várni 20 percet. Amit ma hozok nektek az egy hihetetlenül finom gyümölcskenyér és ami a legjobb, hogy hihetetlenül egyszerű is. A hozzávalók pedig a következőek az eredeti recept szerint egy 26 cm hosszú dobozformához: 1,5 ek. cukrozott narancs és citromhéj, 3 ek rum, 15 szem aszalt barack, 3 ek mazsola, 12,5 dkg vaj, 12,5 dkg cukor, 5 tojás, 10 dkg liszt, 3 tk sütőpor 12,5 dkg mogyoró és ugyanennyi vágott mandula, 10 dkg étcsoki.
Tehát először is apróra kockázzuk az aszalt sárgabarackot és a mazsolával együtt beáztatjuk a rumba. A mogyorót megdaráljuk. A vajat habosra keverjük a cukorral majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ha ezzel megvagyunk, hozzákeverjük a sütőporos lisztet,majd a darált mogyorót , mandulát, gyümölcsöket és az apróra vágott étcsokit és készen is lennénk. A sütőt 180 fokra melegítjük, közben egy hosszúkás formát kivajazunk, kilisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk. Azért írom, hogy hosszúkás formát mert én pl. őzgerincbe csináltam de a recept szerint dobozformába kellett volna. Beleöntjük a tésztát és elegyengetjük a tetejét majd nagyjából 1 óráig sütjük. Ajánlom hogy azért egy tűpróbát olyan 40 percnél csináljatok....hátha már akkor is jó.
Ezzel szeretnék minden kedves olvasómnak boldog karácsonyt kívánni!Remélem ízleni fog!