Sütibox

Sziasztok! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy olyan recepteket szolgáltassak nektek,amit bárki könnyű szerrel el tud készíteni. Ennek segítségével még a legamatőrebb konyhatündér is meg fogja találni a neki megfelelő sütit. Sok sikert és finom sütiket!!!!

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Címkék

áfonya (2) Albert Hejin (1) alma (3) almás pite (1) amerika (1) amerikai (1) aszalt barack (1) Belgium (1) borított (1) box (1) brownie (4) burgerking (1) caramel waffel (1) cékla (1) citrom (3) citromos pite (1) clafoutis (1) croissant (1) cseresznye (1) csoki (23) csokis (16) cukormáz (1) dió (6) dzsem (2) eper (4) fahéj (3) fehér csoki (3) fish and chips (1) francia (1) gofri (1) GoodFood (3) gyümölcs (1) gyümölcskenyér (1) hellókarácsony (1) Hollandia (1) Horváth Ilona (1) jamie (1) Jamie Oliver (1) judit (4) juhtúró (1) kakaó (1) kávé (1) keksz (5) kifli (1) kókusz (6) kókuszcsók (1) kókuszgolyó (1) kókuszreszelék (4) kuglóf (1) lekvár (5) lepény (1) leveles tészta (1) lisztmente túrótorta (1) magok (1) mák (2) málna (6) málnamisu (1) málnás sör (1) mandula (5) marcipán (1) mascarpone (5) mauntner (1) mautner (1) mcfreeze (1) medvehagyma (1) meggy (1) menta (1) morzsás (1) moszkauer (1) muffin (8) narancs (1) narancshéj (1) Nigella Lawson (1) Nők Lapja Konyha (1) oliver (1) palacsinta (1) palacsintatorta (1) piskóta (4) pite (3) pogácsa (1) puding (5) quiche (1) rakott palacsinta (1) red velvet (1) reggeli (1) ribizli (2) rúd (1) Sacher torta (1) sajtos (1) smoothie (1) sós (3) stahl (6) Stahl Judit (2) sütés projekt (8) süti (2) sütibox (32) szelet (3) szilva (1) szuflé (2) tiramisu (1) töltött (2) torta (11) túró (5) túrótorta (2) túró rudi (1) TV Paprika (2) vanília (2) Varga Gábor (2) zöldséges (1) zsófia (1)

Bizony, bizony. Ez a második szülinapi tortám, amit sütöttem. De hát a nagy családi bulira is kellett egy. És ami kifejezetten jólesett, hogy az én házi Sacherem leverte a Daubner brazil diótortáját. Régen ugyanis ez volt a kedvencem a Daubnernél és a nagyszüleim hoztak egy 8 szeletes példányt, de számomra nagy csalódás volt. A krém ízetlen volt, a piskótán alig volt csokiréteg és a tejszínhab is növényi volt. Összesítésben egy 5-ös skálán 3-es robbanás lenne. Na mindegy....a lényeg viszont az, hogy a Sacher tortám pazar lett. 

Piskótához

13dkg vaj, 5dkg porcukor, 6 tojás szétválasztva, 14dkg cukor, 13dkg olvasztott étcsokoládé, 13dkg finomliszt

A vajat a porcukorral robotgép segítségével habosítsd ki, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját. A csokoládét olvaszd fel és apránként keverd azt is a vajas krémhez. A lisztet átszitálva keverd hozzá. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kezdd el habbá verni, majd amikor már van tartása a habnak lassanként adagold hozzá a cukrot. Az így kapott kemény habot óvatosan forgasd hozzá az előzőekhez és 20-24 cm-es kivajazott-lisztezett tortaformában 170 fokon süsd 1 óra alatt készre. Sülés után hagyd a sütőben egy kicsit kihűlni.

Töltelék+máz

20-30dkg házi baracklekvár, 30dkg étcsokoládé(Varga Gábor a Callebaut 811NV-t ajánlja), 1dl habtejszín

A kihűlt piskótát én három egyenlő rétegre vágtam fel kés és a cérnás trükk segítségével még, amikor langyos volt. Én 21cm-es tortaformában csináltam, ha te nagyobbat választasz akkor elég elfelezni. A lekvárt felforraltam és egyenlően eloszlattam a rétegek között, úgy hogy még a torta tetejére is jusson. A forró lekvár azért fontos, mert így fog jól beszívódni a piskótába, ezt még azzal is segítheted ha villával kicsit megszurkálod a lapokat. A torta tetejére inkább kevesebb lekvár kerüljön, hogy a csokimáz jól meg tudjon kötni rajta.

Amíg a csokimázat készíted, a tortát tedd félre....esetleg a még meleg sütőbe. A mázhoz olvaszd fel a csokoládét és egy külön lábosban forrald fel a tejszínt. Amikor forr a tejszín vedd le a lángról és óvatosan csurgasd bele a csokoládét, közben habverővel folyamatosan kevergesd. Ha esetleg csomós lett menj át rajta egyszer-kétszer botmixerrel. A torta bevonásához nem kell mást tenned, mint hogy leöntöd a csokimázzal és hideg kés segítségével elegyengeted rajta a mázat. A cukrászok rácsra szokták tenni a tortát így a felesleges máz lefolyik. Én egy sima tányéron csináltam.....végülis sikerült, de azért ezen a területen még van mit fejlődnöm. 

A kész tortát minimum egy órán át pihentesd a hűtőben, de akár 1-2 nappal az esemény előtt is elkészítheted, az íze nem vész el.

sacher.pngHáttérben a szülinapi virágkölteménnyel!

Címkék: csoki lekvár sütibox Varga Gábor Sacher torta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutibox.blog.hu/api/trackback/id/tr545783902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása