Ahogy ígértem itt az újabb recept a Lépésről lépésre a konyhában:Sütés receptkönyvből. Hát igen, tanulás helyett inkább sütögetek sajnos, pedig vészesen közeleg a matek vizsga időpontja és még nem a derriválással álmodom. Na de térjünk vissza a muffinunkra, amit nagyjából fél óra alatt össze lehet dobni.
Hozzávalók: 230g liszt, 1ek. sütőpor, 120g nyers nádcukor, 80g sárgabarack, 50g makadámiadió felaprítva, 50g fehér csoki, 2 tojás felverve, 200ml író, 100ml olaj
Senki ne ijedjen meg az extrás hozzávalóktól mert mindet lehet helyettesíteni. Én pl. a makadámiadió helyett mogyorót, az író helyett joghurtot használtam, a barackot pedig beáztattam meleg rumba....mondjuk sütés után ezt nem nagyon lehetett érezni.
Tehát először egy nagyobb tálba beleszitáltam a sütőporos lisztet, majd hozzáadtam a cukrot, aszalt barackot, mogyorót és a felaprított fehér csokit.A nedves hozzávalókat elegyítettem és a lisztes keverékhez adtam és kész is van a tészta.Előmelegített 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük az eredmény pedig ilyen lesz.