Ezt a tortát a nagyim szülinapjára sütöttem még anno, de mondanom sem kell, hogy elrontottam. A krémbe a recept szerint nádcukrot kell tenni, de mivel az nagyon drága gondoltam jó lesz a sima is. Csupán arról felejtkeztem meg, hogy a sima cukor nem fog elvegyülni a krémben. Tökre sercegett az egész így lett a bulin sercegős torta a neve. Ti ne kövessétek majd el ezt a hibát, mert amúgy nagyon finom lett volna.
Hozzávalók a tésztához:
- 175g puha vaj
- 175g cukor
- 3 tojás
- 3 ek lekvár(opcionális)
- 40g dió/mandula/mogyoró darálva(amelyik van otthon)
- 175g liszt 2tk sütőporral összeszitálva
- 3 ek kakaópor
- csipet só
A tészta megint nagyon egyszerű, szinte ugyanaz mint az epres tortáé. Tojást, cukrot, vajat összekeverjük majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és egy kissé ragacsos tésztát kapunk.Ha szükséges egy kevés vizet adhatunk hozzá lazításnak. A felét kivajazott, sütőpapírral kibélelt 20cm átmérőjű tortaformába kanalazzuk és mondjuk egy kanállal elegyengetjük. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
Hozzávalók a krémhez:
- 225g étcsokoládé
- 50g PORCUKOR
- 225g vaj felkockázva
- 5 ek. habtejszín vagy sűrített tej
- 0,5 tk vaníliaaroma
Amíg a piskótalapok sülnek összeállíthatjuk a krémet. Ehhez nem kell mást tennünk mint egy lábosban alacsony lángon az összes hozzávalót összemelegíteni. Kevergessük folyamatosan és ha már teljesen sima, vegyük le a lángról. Öntsük egy tálba és hagyjuk kihűlni, majd lefedve kb 1 órára tegyük a hűtőbe.
Ha minden elkészült a két tortalapot ragasszuk össze a krém felével, a maradékkal pedig vonjuk be. Tettszés szerint díszíthetjük, de akár a krémmel is variálhatunk. Lehet bele rakni lekvárt, diót szórni a tetejére vagy kókuszreszeléket, de ez tényleg a fantáziátokra van bízva.