Gondolom mindenki szokott nyereményjátékokon játszani, de általában sajnos a szerencse más mellé áll. Hát mostanában ez a bizonyos "más" kétszer is én voltam, Először egy páros mozijegyet nyertem az Éhezők viadala 2-re, másodszor pedig egy fél éves Good Food magazin előfizetést!!!!Szóval mostantól számíthattok sok sok király receptre a magazinból. Elsőnek ezt a karácsonyra is kiváló gesztenyés fatörzset csináltam meg. Nem mondom, hogy zökkenőmentesen volt az elkészítés, de asszem azért megérte vele szenvedni és legközelebb már minden olajozottan fog menni. A magazinban lévő piskótát viszont lecseréltem a sajátomra, mert a magazinos piskóta gumisüti lett, amit viszont leírok azt aligha lehet elrontani.
Tészta: 3 tojás szétválasztva, 8 ek lisz(10 dkg), 1 zacskó sütőpor, 7 ek porcukor, 1 vaníliás cukor, 6 ek olaj, 6 ek meleg víz
A tojás sárgákat fehéredésig keverjük a cukrokkal, aztán hozzáadjuk az olajat és a vizet. A lisztet elkeverjük a sütőporral majd háromszor átszitáljuk és hozzáadjuk a tojássárgájás folyadékhoz. Ezután elkeverjük benne a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral és elegyengetjük benne a tésztát. 180 fokon 15-20 pecig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Fontos, hogy sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját mert akkor a tészta összeesik. Még langyosan feltekerjük a piskótát, hiszen így lehet majd később jól megtölteni.
Máz: 100g étcsokoládé, 100ml habtejszín
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a tejszínben és besűrítjük, majd hűlni hagyjuk amíg kenhető állagot nem kap.
Töltelék: 225g gesztenyepüré, 150ml habtejszín, 50g étcsokoládé apró darabokra vágva, 2 ek porcukor
A higeg habtejszínt felverjük egy tálban. Hozzáadjuk először a cukrot, majd a gesztenyepürét és a csokoládét és kész is. A piskótalapról először leválasztjuk a sütőpapírt aztán pedig egyenletesen elkenjük rajta a krémet és feltekerjük. Megkenjük a kihűlt csokoládémázzal és villa segítségével fatörzs mintát rajzolunk rá. Amennyiben nem rögtön szeretnénk elfogyasztani a mélyhűtőben lefagyaszthatjuk, de fogyasztás előtt 2-3 órával mindenféleképpen vegyük le kiengedni.
Ez lett az eredmény, persze élőben azért jobban néz ki. Az ízek igazán jól kiegészítik egymást valószínűleg ezért is volt óriási sikere a családnál.
Találkozunk jövőre is, addig is pedig süssetek sok finomat a blogról és sportoljatok sokat;)!!!