Bizony,bizony itt van az első.Csak nektek csak most a NO SALTY-ról elkészítettem a fergeteges csokis-kókuszos kekszet.De nem szeretnék senkit sem untatni a rizsámmal szóval inkább nézzük a receptet:
Csokis-kókuszos keksz
Hozzávalók: 500g liszt
170g cukor
250g vaj vagy margarin
2 ek. kakaópor(Holland)
2 db tojás
2 tk. sütőpor
2 ek. tej
1 és fél csésze kókuszreszelék
fél csésze mogyoró;dió vagy mandula
fél csésze tejszín vagy ¾ tubus sürített tej
10 dkg ét vagy tejcsoki
díszítéshez mandulaforgács
A lisztet, cukrot, sütőport, kakaót és egy csipet sót keverjünk össze majd morzsoljuk hozzá a vajat.
Ezután adjuk hozzá a felvert tojásokat és ha szükséges egy kis tejet, majd ezt félretéve kezdjük el a tölteléket.
A kókuszreszeléket keverjük össze a darát dióval(ez volt otthon) és ¾ tubus cukrozott sürített tejjel. Ha tejszínnel csináljuk, akkor adjunk még a masszához 2 ek. mézet vagy cukrot.
Ezután állítsuk össze a kekszet. Csipkedjünk a tésztából diónyi darabokat majd formáljuk őket gombóccá aztán pedig lapítsuk ki őket a kezünkkel kb 1 cm vastagra és rakjunk a közepére egy kicsit a töltelékből meg egy kis darab csokit. Ezután óvatosan hajtsuk a töltelékre a tésztát, kicsit gombócozzuk össze(de csak óvatosan nehogy kilyukadjon valahol) és rakjuk sütőpapírral kibélelt tepsire. Díszítésképpen tegyünk egy kis mandulaforgácsot a tetejére. A sütőt 180 fokra kapcsoljuk be ha már majdnem megtelt a tepsi(alul felül sütési mód).A kekszeket süssük 10-15 percig, de inkább kevesebb ideig hogy jó puhák maradjanak.
2 tepsi lesz belőle

TIPP: Ha esetleg nem falnátok fel az egészet egyszerre akkor dobozban tárolva még másnapra is puha marad.