Ezt a receptet Mautner Zsófia receptkönyvéből vettem, aki szintén így, egy bloggal kezdte pályafutását. Remélem valamikor én is a nyomdokaiba léphetek, de addigis megosztom veletek ezt a kis finomságot.
Hozzávalók: 30 dkg leveles tészta, 4 dl tel, 12 dkg cukor, 1 csipet só, diónyi vaj, 3 dkg liszt, 4 tojássárgája szobahőmérsékleten, muffintepsi
Először kinyújtjuk a leveles tésztát 30*20cm-es téglalappá, majd szorosan feltekerjük és alufóliában a hűtőben pihentetjük, amíg megcsináljuk a tölteléket.
A krémhez 3,5 dl tejet az összes cukorral, a csipet sóval és a vajjal forráspontig melegítünk (akkor jó, ha már elkezd habozni a teteje). Ezalatt a maradék tejet a liszttel csomómentesre keverjük egy nagy tálban. Ha mindennel megvagyunk a forró cukros tejet hozzáadjuk ehhez és folyamatosan hűlésig keverjük majd hozzáadjuk a tojássárgákat és ezt is elkeverjük benne. Így egy folyós cuccot fogunk kapni.
Bekapcsoljuk a sütőt a legmagasabb fokozatra és elkezdjük a muffinforma kibélelését. Először kikenjük a lyukakat vajjal majd a tésztahengerünket elosztjuk 12 darabra és ezeket a darabokat belenyomkodjuk a kapszlikba úgy, hogy azok teljesen befedjék a kapszlit és hogy nagyjából egyforma vastagságú legyen mindenhol a tészta. Ha ez megvan akkor 2/3 részig töltjük a kosarakat a krémmel majd mehet be az egész a sütőbe.
12 percig sütjük , hogy a tészta átsüljön aztán átrakjuk a sütő legmagasabb rácsára és grillfokozaton még 2-3 percig sütjük
.
TIPP:-1 nem baj, ha 40dkg leveles tésztából csináljuk (ált. így kapható csomagolva),mert így legalább a tésztát is lehet érezni
-2 a kosarakat ízlés szerint lehet fahéjas cukorral ízesíteni
Címkék: puding zsófia mautner
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://sutibox.blog.hu/api/trackback/id/tr502677583
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.