A második szerencsére jobban sikerült mint az első, az tömör volt és száraz. Mondhatom, hogy a recepttel egy kicsit megszenvedtem....nehéz volt olyat találni amihez minden volt itthon. Végül kb 3 receptet fésültem össze az itthon található alapanyagokhoz képest szóval őszintén megvallva izgultam, hogy nem-e valami szörnyűséget fogok kivenni a sütőből 50 perc leteltével. szerencsére nem így lett. Még van mit javítani de asszem már tudom is mi az, így nektek már a javított receptverzió kerül fel. Összességében mindenkinek ízlett és még ha nem is tökéletes én büszke vagyok rá:).
30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 4 tojás, 20dkg cukor, 1dl olaj, 2dl joghurt, 1 citrom reszelt héja, fagyasztott málna, 1 tábla csoki a tetejére
Első lépésként a lisztet átszitáljuk a sütőporral. A cukrot a tojásokkal robotgéppel legalább 5 percig keverjük amíg meg nem nő a térfogat.Ezután a többi hozzávalót is hozzáadjuk a következő sorrendbe:olaj, joghurt, citromhéj és végül kanalanként a sütőporos liszt. Itt az adagolásnál figyeljünk arra, hogy a robotgép ne legyen túl magas fokozaton, mivel akkor csökken a tészta térfogata. Amennyiben van otthon valamilyen friss vagy fagyasztott gyümölcsünk, akkor azt is keverhetünk a tésztába, de azt már csak fakanállal.
Egy 20 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a tésztát és 180 fokon 50 perc alatt készre sütjük. Ha szeretnénk kétszínű kuglófot akkor a tészta felébe rakjunk egy kanál cukrozatlan kakaóport és miután a másik felét a formába öntöttük öntsük rá ezt is, úgy hogy kis sugárba folyassuk a fehér tészta közepébe.
A kuglófot egy kicsit hagyjuk hűlni, majd fordítsuk ki egy tálra. Miközben hűl, felolvaszthatjuk a csokit, valami jobb minőségűt mert amit pl én használtam az nem olvadt meg jól és nem volt elég folyós(ALDIs). Öntsük a csokit a kuglófkánkra, nyugodtan hagyjuk, hogy oldalt lefolyjon hiszen úgy fog a legjobban kinézni. Egy vasárnapi ebéd desszertjeként tökéletesen mutat.