Volt itthon egy közelben lejáró túró és sok éhes száj. Ezt a tortát már különben is rég ki akartam próbálni, szóval fogtam magam és alkottam valami mesterit. Nem néztem semmilyen receptet, még csak nem is kapcsoltam be a sütőt mégis király lett. Íme saját ihletésű túró rudi tortám. Még lehet rajta apróbb javításokat végezni, de erről majd a receptben.
450-500g túró, 1doboz milli mia vaníliás túrókrém, 2 ek. habtejszín vagy tejöl, 6-8 dkg cukor ízlés szerint, 1 csomag vaníliás cukor, kb 1 ek citromlé, 1 citrom reszelt héja, 1 zacskó(180g) keksz, 5 ek. zabpehely, 10dkg olvasztott vaj, 10 dkg étcsokoládé+2,5dkg vaj
Tehát elsőként leszögezném, hogy a recept az sok helyen variálható. Például a zabpehely kihagyható illetve vajat sem muszáj a csokoládéhoz rakni. Még arra is gondoltam, hogy lehetne lekvárral vagy gyümölccsel dúsítani a még több tápanyag tartalom növelése érdekében.
A recept a következő. Végy egy zacskó kekszet és még a zacskóban zúzd szét egy sodrófa vagy valami nehéz tárgy segítségével majd ezután egy tálban keverd össze a zabpehellyel és az olvasztott vajjal. Ezt egyengesd szét egy 22 cm-es tortaformában, amit előzőleg kivajaztál. Ha szeretnéd süsd 180 fokos sütőben 10 percig. Én ezt azért nem tettem mert ment a mosógatógép és azzal együtt nálunk nem mehet a sütő. Szerintem amúgy a sütési rész kihagyható, bár valószínűleg ha megsütjük akkor jobban összeáll a kekszes alap. Ezután állítsd össze a krémet. Ehhez a túrót szitán vagy gesztenyenyomó segítségével törd át, hogy fellazuljon. Robotgép segítségével keverd össze a vaníliás túrókrémmel, cukorral, tejszínnel vagy tejföllel, citromhéjjal és citromlével. A krémet kend rá egyenletesen a kekszes alapra, majd amíg a csokoládét olvasztod rakd be a mélyhűtőbe. A csokoládét olvaszd fel a vajjal(ez azért kell bele hogy több legyen a máz) és hűsd ki egy kicsit. Amikor már langyos vedd ki a mélyhűtőből a tortát és csurgasd rá a csokit. Lehet egybe csurgatni, úgy hogy egy folyamatos réteget képezzen a csoki, de lehet úgy is hogy a csoki hálót képezzen a tortán. Pihentesd a tortát minimum 1-2 óráig a hűtőben vagy mélyhűtőben majd fogyaszd szeretettel arra gondolva, hogy mégse olyan egészségtelen édességet fogyasztasz!!!