Mit csinál az ember, ha a feje már tele van mindenféle vacakkal, amit az érettségire tanult??Azt nem tudom, de hogy én csokis kekszet sütöttem méghozzá nem is keveset az biztos. Kicsit bűntudatom is volt miután már az ötödiket kezdtem el majszolni, de hát majd meglátjátok, ha elkezditek, ti sem fogjátok tudni abbahagyni.
Hozzávalók 20 dbhoz: 15 dkg liszt
1 ek. cukrozatlan kakaópor
½ tk. sütőpor v. szódabikarbóna
5dkg ét- és 5dkg fehér csoki(a pasztilla a legjobb)
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 tojás
2.Ezután robotgéppel összekeverjük a puha vajat, a cukrot és a tojást. Valamikor ilyen tájban bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra alul-felül sütésre.
3.A vajas krémhez hozzáadjuk a száraz dolgokat és fakanállal összekeverjük őket. Eredmény=kicsit ragacsos zsíros massza. A porciózást kétféleképpen is csinálhatjuk. Ha nagyon gyorsak akarunk lenni, akkor evőkanállal kiszaggatjuk a kekszeket egymástól kb. 4cm-re , de ezek óriásiak lesznek szóval ezt csak azoknak ajánlom, akik már nem bírnak magukkal. A másik módszer az lassabb, de az eredmény sem úgy fog kinézni, mint egy **** ….szóval szebb lesz. Ehhez diónyi gombócokat formálunk a kezünkkel és a tepsire helyezve szétlapítjuk őket olyan ½ cm vastagra és itt is tisztes távolságra helyezzük el egymástól őket.
4.Ha ezzel megvagyunk, betolhatjuk a tepsit a sütőbe 13-15 percre és sóvárogva várhatjuk a végeredményt.
Tipp:Ha mód van rá, a kekszeket rácson negyed óráig pihentessük először is mert akkor így nem fognak összeragadni, másodszor pedig ha kicsit megkeményednek sokkal finomabbak lesznek.
Tipp2:Dobozba tárolva pár napig elállnak, de csodálom azt az embert, akinek ez több lenne egy napnálJ.