Néha eljön minden lelkes kis sütisütögető életében, hogy úgy érzi nem neki való a sütögetés. Hát nálam ez a nap 2011.05.25, szerda volt. Miután csináltam egy tök jó kis rántott csirkét, nagy lelkesedéssel vártam, hogy nekikezdhessek nagyjából az első olyan sütimnek, amiben a gyümölcsöt nem az alma képviseli. Most például a cseresznye volt terítéken…..idénygyümölcs, imádom…..mi rossz sülhet ki belőle. Hát őszintén ilyen rosszra nem számítottam. Ugyanis történt, hogy valamilyen buta oknál fogva azt hittem már, hogy a Stahl-átok leszállt rólam és elővettem a gyors édességeket. Clafoutis-ez a neve az újabb balszerencsémnek, ami ráadásul elég drága is mivel kell bele 6 tojás és egy egész vaníliarúd. Olyan egyszrű volt a leírás, nem is rontottam el semmit(najó,de csak annyit hogy buta létemre kapcsos tortaformába raktam, abból meg kifolyt egy kicsit,de tulajdonképpen ezt a problémát is megoldottam).Beraktam a sütőbe és vártam 30 percet aztán kivettem, kicsit hagytam hűlni és már alig vártam hogy megkóstolhassam. És akkor jött A csapás. A tészta olyan volt, mint a gumi és még a vanília ízét sem éreztem, ezenfelül a cseresznyének sem volt íze…….összességében sz*r volt. Ha ezek után még mindig lenne kedvetek megcsinálni akkor itt a recept:6tojás+10dkgcukor+1citrom reszelt héja+10dkg liszt+1púpozott evőkanál sütőpor+1.5 dl tejszín+1 dl tej+1 vaníliarúd belseje=turmixgépben összeturmixolni.. 30 dkg kimagozott cseresznyét egy kivajazott 24cm-es NEM kapcsos tortaformában elegyengetünk és jól összekeverjük 2ek.cseripálinkával. Mehet rá a folyós tészta, aztán 200 fokon(gázon 6-os) fél óráig sütjük a sütőben. Végül egy kis fahéjas porcukorral meghintjük a tetejét és melegen fogyasztjuk.
Légyszi, aki esetleg kimeri próbálni az írja meg a tapasztalatait vagy ha bármi hozzáfűzni valótok van írjátok meg. Azért mellékelek egy képet. A címe:amikor még azt hittem finom lesz:)