5. a könyvből és nagyon finom bár eredetileg pisztácia kéne bele, de miután egy csomag héjas pisztácia 1000 Ft úgy gondoltam jó lesz bele a dió is. Megint csak nagyon egyszerű dolgunk lesz, hiszen a tésztája hasonló a fahéjas piskótáéhoz. 225g vajat felolvasztunk 150g étcsokoládéval majd hagyjuk hűlni. Eközben 225g lisztet összekeverünk 2 tk. sütőporral és egy tálba szitáljuk majd hozzáadunk 125g cukrot. Ha az olvasztott csokink már nem olyan meleg(kb negyed óra) hozzáadunk 4 felvert tojást és aztán az egészet a lisztes keverékhez adagoljuk. A tészta kész is van, már csak a dió és a fehér csoki hiányzik. És itt merül fel bennem pár kérdés. Én a csokit belekevertem a tésztába, de sajnos az lesüllyedt a süti aljára, a diót viszont csak a tetejére szórtam(kb 1 marék aprított). Amondó vagyok, hogy inkább fordítva kellett volna, tehát a diót keverjük bele a tésztába, a csokit pedig a tetejére szórjuk és aztán nyomkodjuk egy kicsit bele.
180 fokos légkeverésesre állított sütőben 35-40 percig süssük. Azért légkeverőn mert talán így jobban megsül a közepe is. Ja és ez az idő egy 21x21-es tepsire érvényes, szóval nagyobb tepsiben kevesebb időre lesz szükség, de ha nem vagytok biztosak magatokban csináljatok tűpróbát a közepén.