Hát nem olyan mintha a Született feleségek Breeje kezéből vettem volna ki és még az íze is olyan jó.
A tészta nem éppen rendhagyó, egy nagy adag mascarpone kellett bele, de megérte. Kívül ropogós viszont amikor beleharapunk a töltelék szinte elolvad a szánkban.
Remélem ezzel a kis bevezetővel sikerült eléggé felcsigáznom titeket, ahhoz hogy meg is csináljátok. Nagyon egyszerű az egész. Először 230g puha vajat, 3ek cukrot és 250g mascarponét robotgéppel elkeverünk, majd 300g lisztet részletekben fakanállal hozzákeverünk. Az így kapott kissé ragacsos tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és folpakban 45 percre a hűtőbe tesszük(utólag rájöttem, hogy a mélyhűtő gyorsabb megoldás). Amíg a tészta hűl előkészítjük a többit. Kb két marék diót ízlés szerinti cukorral és fahéjjal ledarálunk, előveszünk egy üveg lekvárt(barack, meggy....stb), lisztet a nyújtáshoz és egy tojás fehérjét amivel majd megkenjük a kiflik tetejét. A kihűlt csomagokat nagyjából 20-25cm átmérőjű körökre nyújtjuk, megkenjük egy kevés lekvárral és szórunk rá diót, majd 8 db körcikkre vágjuk és kívülről befele feltekerjük őket. Tetejüket megkenjük tojásfehérjével. Egy sütőpapírral kibélelt tepsin 175fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Tapasztalatok:
- ne rakjunk túl sok tölteléket bele mert akkor könnyen kipukkad
- ha egyszerre szeretnénk megsütni akkor két tepsire lesz szükségünk
- az alja nekem egy kicsit leragadt