Most, hogy lassan kitavaszodik már nem vágyok akkora energiabombákra, mint a szürke téli napokon és emellett pedig a kezembe került Bill Granger Most te főzz című szakácskönyve, amiben ezt a csodás receptet találtam. Egyszerű és jól variálható, ezért tettszik nagyon. Szülinapokra, partikra tökéletes nassolnivaló.
Hozzávalók:
50g olvasztott vaj, 100g omlós keksz, 50g jackpot(pl:kókuszreszelék vagy valamilyen csonthéjas), 400g zsíros túró, 100g tejföl, 110g cukor, 1tojás, 1tojássárgája, fél tk. vaníliaaroma, 1 citrom reszelt héja, 1 marék málna(fagyasztott vagy friss)
Tehát a vajat a darált keksszel és a jackpottal(én kókuszreszeléket és győri zabkekszet használtam) összekeverjük és a muffin papírral kibélelt mélyedésekbe 1,5-2 teáskanálnyival szétlapítunk belőle, majd a tepsit berakjuk a mély vagy a sima hűtőbe(ahol van hely). A krémhez a hozzávalókat jól kikeverjük, majd a kapszlikba öntjük, de ne tele mert akkor később nagyon nehéz lesz kiszedni. Kapszlinként 2-3 szem málnát dobunk bele és 160 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. 20 perc után berakjuk a hűtőbe és pár óráig pihentetjük a kis tortáinkat. Friss málnával tálaljuk!