Ezt a tortát mindenkinek kötelező kipróbálnia. Egyszerű és azt is merem feltételezni, hogy elronthatatlan. A lényeg abban rejlik, hogy a tortát a mázzal együtt kell sütni.
Mázhoz: 125ml habtejszín, 10dkg étcsokoládé, 2 nagyobb ek. málnalekvár
Tésztához: 3 nagyobb evőkanál holland kakaó, 60ml tej, 125ml forró víz,fél tk. vanília aroma 1,5 ek. málnalekvár, 115g puha vaj, 65g cukor, 2 tojás, 125g liszt, 1,5 tk. sütőpor, só, 80g málna +22cm-es tortaforma
Első körben a mázat készítem el, ami annyiból áll, hogy a hozzávalókat egy kisebb lábosban összemelegítem. Ezután a jól kivajazott formába beleöntöm és neki kezdek a tésztának. Ehhez a vajat a cukorral habosra keverem, majd a forró vizet a tejjel, kakaóval , aromával és a lekvárral összekeverem és hozzáadom a vajhoz. Ezután a sütőporral összekevert lisztet és a málnát is apránként hozzáadom és egy kissé folyós tésztát kapok. Most jön egy fontosabb lépés, méghozzá az, hogy a tésztát óvatosan rá kell folyatni a mázra, úgy hogy lehetőleg ne follyon ki a máz oldalra.Amennyiben ezt sikeresen megcsináltuk 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük és aztán egy kicsit kihűtjük, majd egy tálra kiborítjuk, úgy hogy a máz legyen felül. Bill szerint mélyhűtve is eltartható, szóval előre is megcsinálhatjuk. Amit még én hozzáraknék, hogy szerintem ezt a tortát is nagyon jól lehet variálni. Málna helyett baracklekvárral vagy fehér csokival ét helyett....rátok bízom!