Ezt a muffint egy csajos piknikre készítettem, a receptet a Nők Lapja Konyhában találtam, de kicsit átalakítottam. Ott málnával van írva, nálunk viszont a kertben pont most terem a ribizli, ami kapóra jött. Ebben a melegben meg pláne jó volt, hogy nem volt olyan édes a muffin és amikor ráharaptunk egy savanykás ribizliszemre az olyan üdítő érzés volt. Amúgy rögtön két adagot is csináltam, egyikbe ribizli helyett aprított csokit tettem. Úgy is jó volt.
12 darabhoz
15dkg cukor, 2 tojás, 1 kis pohár joghurt(175g)vagy 1,5dl tej, 170g olvasztott vaj, 30 dkg liszt, 10dkg kókuszreszelék, fél csomag sütőpor, 20 dkg ribizli/málna/.....stb
Mindig azt hallottam, hogy a muffinok titka az, hogy nem szabad őket túlságosan elkeverni, de úgy gondoltam miért ne, hiszen olyan ronda mikor csomók meg darabok vannak a tésztában. Ennél a receptnél viszont megfogadtam a tanácsot és csak egy fakanalat használtam végig. Tehát ennek megfelelően keverjük össze a cukrot a tojásokkal, vajjal és a joghurttal vagy tejjel. Ezután a sütőport keverjük össze a liszttel és a kókuszreszelékkel együtt adjuk a folyékony hozzávalókhoz. Óvatosan keverjük bele a ribizlit, úgy hogy ne törjük meg a szemeket. Ha málnával dolgozunk akkor azt a kiadagolás után nyomkodjuk a tésztába. Ezután 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig süssük és várjuk meg amíg kissé kihűlnek, mert úgy jön ki a ribizlis savanykás íze.
Ugye milyen jól néz ki?:)