Imádott öcsikém ezen a hétvégén volt 15 éves. Mivel a tiramisu a kedvence azt csináltam neki(és sikerült úgy, hogy nem vett észre belőle semmit pedig otthon volt). A lényeg az, hogy isteni lett, de tényleg és ennek tetejében még nagyon egyszerű is volt. A receptet a mindmegettéről szedtem, de egy kicsit átalakítottam a saját szájízünkre. Amúgy elvileg ez egy eredeti olasz recept. Hát nézzük!!
50dkg tiramisu, 5 tojás szétválasztva, 7 kanál cukor, egy csomag babapiskóta(200g), 3-4dl kávé, 6 kanál amaretto, kakaópor
Tehát az első dolgunk, hogy a tojássárgát elkeverjük 5 ek. cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és azt is elkeverjük.
Második lépésként kemény habbá verjük a fehérjét és ha ez megvan lassanként hozzáadunk 2 ek. cukrot, hogy még keményebb legyen majd óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez.
Ezután kezdődhet az összeállítás. Egy nagyobb üvegtálba elkezdjük lefektetni a babapiskótákat úgy, hogy előtte belemártjuk az amarettós kávéba. Majd jön rá egy adag krém újra babapiskót, krém, babapiskóta és így tovább. Ha jól emlékszem az enyémben 3 szint babapiskóta volt és 4 szint krém. Kb fél napig álljon a hűtőben mert így érnek össze az ízek.
Tipp: Semmiképpen ne hagyjátok ki az amarettót mert attól lesz különleges, a kakaóport pedig csak a fogyasztás előtt szitáljátok rá.
Ja és még annyi, hogy a tesómnak annyira ízlett, hogy a húgomnak félrerakott adagot megvette tőle 250 Ft-ért.:)