Hétvégén csajbuli volt nálam. Mint azt gondolom sokan tudjátok ez azzal egyenlő, hogy finomakat eszünk iszunk, filmezünk és kibeszéljük életünk szerény kis gondjait. A mostani alkalomra egy nőklapjás epres vaníliás tortát csináltam, amiről a készítés közben kiderült(vagyis mint a villám a fejembe csapott), hogy egy sima mindenki által ismert epres puding torta. De igazából nagyon finom lett, meg is ettük az egészet.
A piskótához(már ha van gyümölcstorta formád)
- 3 szétválasztott tojás
- 5 ek. cukor
- 5 ek olaj
- 5 ek meleg víz
- 7ek liszt
- 1 sütőpor
A krémhez
- 4,5 dl tej
- 5 dkg étkezési keményítő
- 3 tojás sárgája
- 10 dkg cukor
- 1 citrom hámozott héja
- 1 vaníliarúd/1 tk. vaníliaesszencia
+15 dkg eper
Szóval a piskóta nagyon egyszerű, a tojásfehérjét kivéve mindent összekeverünk, a fehérjét pedig felverjük egy csipet sóval majd hozzáforgatjuk. Beleöntjük egy kivajazott kilisztezett 24cm-es gyümölcstorta formába és nagyjából 25 percre 150 fokos sütőbe rakjuk. Tűpróbával ellenőrizzük hogy kész van e.
Amíg a piskóta sül gyorsan megcsináljuk a pudingot. A tejet egy lábosban a vanília aromával és a citromhéjjal 5-10 percig forrósítjuk, hogy a tej átvegye az ízeket. Eközben a tojássárgát fehérre keverjük a cukorral és aztán hozzáadjuk a keményítőt. Ha túl nehezen keveredik lazíthatunk rajta egy kis tejjel. Húzzuk le a tejet a tűzről és habverővel keverjük csomómentesre a masszát benne majd rakjuk vissza a tűzre és még közepes lángon 5-8 percig forrósítsuk, amíg be nem sűrűsödik.
Ha a krém és a piskóta is kihűlt már kezdődhet az összeállítás. Vonjuk be a krémmel a torta tetejét és szeleteljük rá az epret. Rakjuk pár órára a hűtőbe. Tejszínhabbal tálalhatjuk:)
P.S.:köszi a szupi fotót csajok!!!