A blog élete során már feltöltöttem egy csokis szuflé receptet, de mint az később kiderült számomra, az nem az Igazi. Ezért pótolom a hiányosságomat és megosztom veletek a főzés órán tanult fantasztikus receptet, aminek-ha betartjuk a szabályokat-tényleg folyós lesz a közepe. Ilyen borús időkre csak ajánlani tudom!!
5 darabhoz:
10dkg étcsoki, 10dkg vaj, 3db tojás, 1db tojássárgája, 8dkg liszt, 8dkg porcukor
Először vízgőz felett felolvasztjuk a csokit a vajjal. Amikor ezzel megvagyunk levesszük az edényt a vízgőzről és a tojásokat egyesével a csokihoz keverjük habverővel, majd a sárgáját is hozzákeverjük, végül pedig apránként a lisztet és a cukrot.
Kivajazott szufléformákban légkeveréses módon 190 fokon 8 percig sütjük. Fontos, hogy a sütő tényleg 190 fok legyen tehát nagyjából már akkor kapcsoljuk be, amikor a csokit felolvasztottuk a vajjal. Másik fontos dolog, hogy 8 percig süssük mert ettől lesz híg a süti közepe.Miután megsültek késsel mozgassuk meg a széleknél, majd borítsuk ki őket óvatosan egy vágódeszkára, de akár a formából is ehetjük....mindenhogy isteni!!!