Régóta foglalkoztat már milyen lehet az édes bundás kenyér. Már több újságban láttam ezt az édes reggelit, de bevallom azért elsőre elég meredeken hangzott. Ehhez képest Spanyolországban ez egy mindennapos étek, amit eredetileg a 40 napos böjt időszakában száraz kenyérből készítettek. Miután ezekhez az infókhoz jutottam, eldöntöttem kipróbálom, hiszen 47 millió ember csak nem tévedhet.
Az elkészítése így nézett ki. Fogtam 2 tojást és egy nagyobb tálban felvertem 1-2 dl tejjel és 1 ek cukorral. Egy kevés vajat felolvasztottam egy serpenyőben egy kis olajjal, majd a kissé szikkadt kalácsot felszeleteltem(4 szelet). Belemártottam a tojásos tejbe és a serpenyőben aranybarnára sütöttem őket. Fontos, hogy a serpenyő elég meleg legyen, hogy ne legyen túl zsírós az étel. Papírszalvétán leitattam a felesleges zsíradékot és megforgattam az egészet fahéjas porcukorban. Végül egy kis lekvárral felturbóztam és a reggeli már kész is volt.
Reggelirepertoárba felvéve!!
P.S.:Azért az igazi bundás kenyeret nem lehet lepipálni!!