A receptet az e havi Nők Lapja konyhában találtam és szerintem tökéletes házi tízórai vagy uzsonna lehet a csemeték vagy saját magunk számára. Viszonylag gyorsan elkészül és egészséges is, hiszen van benne gyümölcs és még energiával is feltölt.
20 darabhoz: 50 dkg leveles tészta, 5 db kisebb alma felkockázva vagy reszelve, 1 nagy marék dió(8dkg), 5-8 dkg cukor, 2 dkg vaj, 1,5 tk. fahéj, 1 tk gyömbérpor, lekvár(kihagyható),1 tojás
Először az almát meghámozzuk és kockára vágjuk vagy lereszeljük. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben és a cukrot megkaramellizáljuk benne. Ez azt jelenti, hogy közepes lángon feloldjuk a vajban. Amikor már bugyborékol akkor hozzáadjuk az almát és megszórjuk a fűszerekkel, majd kb 10 percig pároljuk. A diót egy másik serpenyőben megpirítjuk, majd ledaráljuk úgy, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne és hozzáadjuk az almához, ami alatt elzárjuk a lángot.
A tésztát úgy ahogy van egybe kinyújtjuk egy kb 25x50 cm-es téglalapra(kb 3-4 mm vastagra). Megkenjük vékonyan baracklekvárral aztán pedig elegyengetjük rajta a diós almát és óvatosan feltekerjük.Ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a 1,5-2 cm vastagra vágott csigákat elhelyezzük és a kezünkkel egy kicsit meglapogatjuk. Megkenjük őket a felvert tojással és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.