Sütibox

Sziasztok! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy olyan recepteket szolgáltassak nektek,amit bárki könnyű szerrel el tud készíteni. Ennek segítségével még a legamatőrebb konyhatündér is meg fogja találni a neki megfelelő sütit. Sok sikert és finom sütiket!!!!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

áfonya (2) Albert Hejin (1) alma (3) almás pite (1) amerika (1) amerikai (1) aszalt barack (1) Belgium (1) borított (1) box (1) brownie (4) burgerking (1) caramel waffel (1) cékla (1) citrom (3) citromos pite (1) clafoutis (1) croissant (1) cseresznye (1) csoki (23) csokis (16) cukormáz (1) dió (6) dzsem (2) eper (4) fahéj (3) fehér csoki (3) fish and chips (1) francia (1) gofri (1) GoodFood (3) gyümölcs (1) gyümölcskenyér (1) hellókarácsony (1) Hollandia (1) Horváth Ilona (1) jamie (1) Jamie Oliver (1) judit (4) juhtúró (1) kakaó (1) kávé (1) keksz (5) kifli (1) kókusz (6) kókuszcsók (1) kókuszgolyó (1) kókuszreszelék (4) kuglóf (1) lekvár (5) lepény (1) leveles tészta (1) lisztmente túrótorta (1) magok (1) mák (2) málna (6) málnamisu (1) málnás sör (1) mandula (5) marcipán (1) mascarpone (5) mauntner (1) mautner (1) mcfreeze (1) medvehagyma (1) meggy (1) menta (1) morzsás (1) moszkauer (1) muffin (8) narancs (1) narancshéj (1) Nigella Lawson (1) Nők Lapja Konyha (1) oliver (1) palacsinta (1) palacsintatorta (1) piskóta (4) pite (3) pogácsa (1) puding (5) quiche (1) rakott palacsinta (1) red velvet (1) reggeli (1) ribizli (2) rúd (1) Sacher torta (1) sajtos (1) smoothie (1) sós (3) stahl (6) Stahl Judit (2) sütés projekt (8) süti (2) sütibox (32) szelet (3) szilva (1) szuflé (2) tiramisu (1) töltött (2) torta (11) túró (5) túrótorta (2) túró rudi (1) TV Paprika (2) vanília (2) Varga Gábor (2) zöldséges (1) zsófia (1)

Az egyik kedvenc péksütim mindenféleképpen a kakaós csiga, így amikor az egyik barátnőm bevezetett a készítésének rejtelmeiben nagyon örültem és igaz, hogy ez már lassan egy hónapja történt, a napokban sikerült elkészítenem a sütit. Természetesen isteni lett, főleg melegen jó, amikor a tésztája még szinte elolvad a szádban. 

A kelt tésztához

        800g liszt+nyújtáshoz, 0,5l tej, 11g élesztő(szárított vagy friss), 8 ek. cukor, csipet só, 2 tojássárgája               12,5 dkg vaj/margarin, 1dl olaj

Első lépés és a legnehezebb is az élesztő felfuttatása. Ehhez egy lábosban melegítsük meg a tejet a cukorral. Olyan hőmérsékletű legyen, hogy az ujjunkat huzamosabb ideig is benne tudjuk tartani, mert ha forró, akkor az élesztő nem fog felfutni. Ezután a langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt vagy ha por akkor azt csak beleszórjuk és egy kanál végével megkeverjük. Ez nagyjából 15 perc alatt felfut, ami azt jelenti, hogy a teteje megemelkedik és olyasmire fog hasonlítani, mint fürdésnél a hab.

Miközben az élesztőre várunk összemorzsoljuk a lisztet a vajjal és a sóval. Amikor az élesztő felfutott hozzáöntjük a vajas morzsalékhoz és a tojás sárgákkal, olajjal jól összegyúrjuk. Egy lágy tésztát fogunk kapni, ha ragacsos akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet, majd meleg helyen konyharuhával letakarva pihentessük 45 percig.

45 perc elteltével egy jó levegős kelt tésztánk lesz a tálban. Mielőtt bármibe belekezdenénk szerintem érdemes egy kicsit előkészülni. Legyenek meg a sütőpapírral kibélelt tepsik, a kakaós, fahéjas és vagy diós cukros töltelékek, 5-6 ek. vaj/margarin megolvasztva, liszt, nyújtófa és egy élesebb kés a szeleteléshez. Ha mindezekkel megvagyunk, lisztes kézzel letépjük a tészta 1/4-ét és 30*15 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal és bőségesen megszórjuk az ízlésünknek megfelelően ízesített cukorral. Ezután feltekerjük, de közben is kenegetjük a vajjal, hogy a szeletelésnél ne szóródjon ki a kakaós cukor.

Ezt a műveletet négyszer megismételjük, aztán hüvelykujjnyi vastagon felszeleteljük a tésztarudakat és a tepsire helyezzük a csigákat. Ha maradt még vajunk megkenhetjük vele a tetejüket, a szép barna szín érdekében. 180 fokon 20-25 percig sütjük őket, amíg meg nem pirulnak. Kb 35-40 db kisebb csiga jön ki belőle, szóval ha nincs nagy család vagy torkos barátok, akkor nyugodtan felezzük le a mennyiségeket.

kakóscsiga.JPGH ezúttal is köszi a vendéglátást és receptet is!!!!!

Címkék: dió csiga kakaó fahéj sütibox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutibox.blog.hu/api/trackback/id/tr505676130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása