Újabb recept Varga Gábor-Desszert szerelem című könyvéből.
400g répa(5 nagyobb), 200ml olaj, 300g cukor, 1 tk fahéj, 4db tojás, 100g durvára tört dió 50g fehércsoki,50g kandírozott narancshéj 300g liszt, 1 csomag sütőpor, csipet só
A répát leszereljük és összekeverjük a cukorral, tojással, olajjal, fahéjjal, narancshéjjal, dióval és az olvasztott csokival. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és sóval majd azt is többihez adjuk. Egy 26-28 cm-es tortaformát kivajazunk-lisztezünk és 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha igen akkor kihűtjük. Én eddig csináltam meg, a tortát mert siettem az egyik barátnőm szülinapjára, de ajánlom, hogy lekvárral(mondjuk narancs) vagy cukorral kikevert krémsajttal töltsük meg illetve a tetejét is megkenhetjük vele. Ezáltal sokkal jobb ízt érhetünk el, mivel nem lesz olyan tömör az egész.
Boldog szülinapot Anna, remélem ízlett!!!