Ezt a könnyed tortát, annak ajánlom, aki nem szereti a túl édes ízeket vagy már elege van a csokiból és valami újra vágyik. Hát pár héttel ezelőtt én is így voltam és elkészítettem ezt a sütit egy kis eperöntettel megspékelve.
a sütihez: 50 dkg tehéntúró, 5 tojás, 1 nagy ek. liszt, 10 dkg cukor, 1 citrom, ½ kk. fahéj, 2 ek. rum
az öntethez: fejenként 2 szem eper és porcukor
Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát.Keverjük össze a túrót 4 tojássárgájával és 1 egész tojással. Adjuk hozzá a cukrot és aztán szitáljuk hozzá a lisztet. Ezekután jöhet a rum, a citromhéj és a fahéj. Jól keverjuk össze és tegyük félre amíg a 4 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.Végül keverjük hozzá a masszához a tojáshabot fakanállal. Mehet a formába aztán meg a sütőbe 45 percre.