Sziasztok kedves olvasóim, ha még vagytok egyáltalán. Egy hónap kihagyás baromi sok, de mentségemre legyen mondva, hogy ebből a laptopom több mint 2 hétig szervizben volt. A jó oldal viszont, hogy most egymás után 3 receptet töltök fel, mindegyiket "A" könyvből csináltam. A legfinomabbal kezdem, hogy kiengeszteljelek titeket. Ez az epres torta olyan finom amilyen egyszerű.
A két piskótalaphoz, ami egy 20cm-es tortaformához van méretezve, kell 175g liszt, 175g puha vaj, 2,5 tk sütőpor, 175g cukor és 3 tojás. Először a lisztet összeszitáljuk a sütőporral, egy másik tálban pedig a cukrot a vajat és a tojásokat összekeverjük, majd a lisztet a tojásos keverékhez adjuk. A tészta felét elegyengetjük egy sütőpapírral bélelt tortaformában(ha van 2 ugyanolyan formánk egyszerre is süthetjük) és 25-30 percig sütjük.
Ha kihűltek a piskóták az egyiket megkenjük eperlekvárral, majd felvert tejszínhabbal és a tetejére felszeletelt epret halmozunk, végül pedig rátesszük a másik piskótalapot és megszórjuk porcukorral.