Hát emberek mindenkit el kell, hogy keserítsek, de az első recept a Stahl könyvből nem éppen a legjobb. Judit azt írja a fahéjas csillagról, hogy „legmaximálisabban legporhanyósabb”, ami sajnos igaz is mivel a tészta nagyjából vajból meg lisztből áll, szóval ne várjatok tőle túl sokat. Ízeiben végülis finom, bár én 3 ek. fahéj helyett elegendőnek találtam az 1-t. Azért remélem most már leszáll rólam a Stahl átok, vagyis hogy az összes Stahlos sütim rossz lesz. Na de jöjjön a recept:
Hozzávalók: 15 dkg puha vaj
4 ek. porcukor
1 vaníliarúd
15 dkg finomliszt
1 ek. étkezési keményítő
1 púpos kk. őrölt fahéj
A tésztához a puha vajat robotgéppel elkeverjük a cukorral majd hozzáadjuk a vaíliarúd kikapargatott belsejét.
Ezután kimérjük a lisztet és ha nem akarunk sokat mosogatni akkor még a mérőedényben hozzáadjuk a fahéjat és a keményítőt, majd a lisztes keveréket hozzákeverjük robotgéppel a cukros vaníliás vajhoz. Ne ijedjetek meg, a tészta nem fog annyira összeállni.
A kész masszát beletölthetjük nyomózsákokba vagy ilyen műanyag nyómószerkezetbe, de ha nem akarunk vele annyit vacakolni, akkor akár teáskanállal is kiszaggathatjuk. A sütiknek 10-12 perc kell 190 fokos sütőben.
kb 1 tepsi lesz belőle