Ezt a receptet Stahl Judit:Gyorsan, valami finomat könyvéből vettem de ott brownies néven szerepel.A névváltoztatást azzal indokolnám, hogy a brownie szerintem kicsit tömörebb és a közepe is lágyabb.Ezenkívül a süti nagyon finom lett, ajánlanám egy lightos cappucino mellé, de a legjobb ha még vanília fagyit is van a közelbe:).
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor
- 1/2 tk.sütőpor
- 1,5 ek.neszkávé
- 2 nagy tojás
- szűk 1 dl. semleges íű olaj
- 1 marék dióbél
1.Összeaprítom a csokoládét és egy nagyobb tálban összekeverem a liszttel, a kakaóporral,sütőporral és a cukorral.
2.Egy kisebb tálban a neszkávét feloldom 1 ek. langyos vízzel majd hozzáadom a tojásokat és az olajat és kézi habverővel elkeverem őket. Ezt a folyadékot hozzákeverem fakanállal a csokis liszthez.
3.Sütő bekapcs 175 fokra. 24cm-es piteforma kivajaz és tészta beleönt!
4.A durvára tört diót a tészta tetejére szórom és az egészet 18-20 perc alatt készre sütöm.
Ez lesz az eredmény: