Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 4 db tojássárgája
- 10 dkg cukor
- nagyjából egy csomag cukrozott babapiskóta
- körülbelül 1,5 dl Amaretto + 1,5 dl víz
- 1 zacskó fagyasztott málna
- mandulaforgács
Ezt az édességet azért szeretem mert isteni és mert nagyon könnyen elkészíthető. Először a krémet szoktam gyorsan megcsinálni. Ehhez a mascarponet a tojássárgával és a cukorral robotgéppel összekeverem(kb. 3-4 perc), amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután felmelegítem az Amarettot a vízzel, leveszem a tűzről és elkezdem belemártogatni a babapiskótát, amit rögtön egy nagyobb jénaiba teszek. Ha kész az első piskótaréteg, megszórom málnával majd rákenek egy adag krémet és szórok a tetejére mandulaforgácsot. Így rétegzem az egészet míg el nem fogynak a hozzávalók. Ha elkészült minimum fél napig állni hagyom, mert különben kemény marad a piskóta.