Mostanság elég nehéz időszakon megyek át....valami véget ért, de remélem lassan valami új is elkezdődik majd. Mindenkinek, aki hasonló cipőben jár terápiaként tudom ajánlani a futást és természetesen a sütést. Jól lefoglalják a gondolatokat egy időre és ez felszabadít. Persze azért az alakunkra vigyázzunk!!!
Ezt a receptet a TV Paprika Magazinban találtam és azért jó mert......tudjátok Ti azt miért:)
Hozzávalók: 12dkg puha vaj, 6dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 12 dkg liszt+pici az összegyúráshoz
4 dl sűrített, cukrozott tej vagy 4 dl habtejszín és 10-15 dkg porcukor, 3 közepes citrom leve,4 tojássárga
Először a tésztát készítjük el. Ehhez a puha vajat először a porcukorral robotgép segítségével elkeverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat és apránként a lisztet. A robotgépről leszedjük a tésztát és kézzel egy kis liszt segítségével összegyúrjuk, majd sütőpapírral kibélelt 20-22 cm-es tortaformába nyomkodjuk szintén a kezünk segítségével. 175 fokon 15-20 perc alatt elősütjük.
Eközben megcsináljuk a krémet. Minden hozzávalót összekeverünk egy tálba és igazából ennyi. A savanyúság-édesség tengelyt kóstolással igazítsuk ízlésünknek megfelelően.
Amikor kész a tészta, ráöntjük a krémet és további 20-25 percig sütjük. Én egy kicsit megégettem a szélét, szóval ha tehetjük 10 percenként csekkoljuk, hogy áll. 2 óra hűtés után lesz igazán jó. Díszítésként citromkarikákat és porcukrot használhatunk, ha kedvünk tartja.