Apukám szerint ilyen jó sütit már régóta nem evett, én nem voltam elájulva tőle, kissé édesnek találtam pedig már így is csökkentett cukor adaggal csináltam.....azért remélem lesz aki elkészíti mert elég egyszerű és azért nem dobtam ki a tányéromról:)
35 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl habtejszín, 10 dkg cukor, 1 tk fahéj, 3 tojás, 15 dkg vaj, 10 dkg mandulaforgács, 6 ek. tejszín, 10 dkg cukor
A lisztet átszitáljuk a sütőporral együtt. A tejszínt a cukorral addig keverjük amíg elkezd sűrűsödni és a cukor feloldódik, ezután hozzáadjuk a 3 tojást és a fahéjat majd az átszitált lisztet. Egy sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsiben(25x35 vagy 20x30=>attól függően hogy milyen vastagra szeretnénk a tésztát) a tésztát 180 fokon 10 percig elősütjük. Közben elkészítjük a mandulás réteget. Ehhez a vajat a cukorral kis lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszín és a mandulaforgácsot. Ezt az elősütött tészta tetejére csorgatjuk és szétoszlatjuk, majd további 15-20 percig sütjük, amíg a süti teteje megpirul. Ezután kissé kihűtjük és felszeleteljük kisebb kockákra. Fagyival és áfonyalekvárral igazán különleges.