Ezt a receptet anyukám barátnőjétől kaptam és nem tudom ti hogy vagytok vele, de az ilyen receptek mindig csak jól sülhetnek ki. Ez ebben az esetben is így történt. Szedtem a kertben egy nagyobb tálba szilvát, összegyúrtam a tésztát, ment a sütőbe és 40 perc múlva már fahéjas sütiillat árasztotta el a lakást. Ez a recept egyszerű és tényleg nagyszerű, ráadásul bármilyen más gyümölccsel is jól elkészíthető.
20dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 csipet só, 1 kocka Rama(250g), 50dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1-1,5kg gyümölcs(szilva, barack, meggy), fahéjas cukor ízlés szerint, mandulaforgács vagy dió
Tehát ugyanúgy, ahogy a linzertésztát ezt is egy öblös nagyobb tálban készítjük. A tésztához való dolgokat jól összegyúrjuk és a hűtőben pihentetjük, amíg a szilvát elfelezzük. Egy 30x40 cm-es tepsit kivajazunk majd lisztezünk. A tésztából egy nagyobb golyóval félreteszünk(ebből lesz majd a morzsa), a nagy részét pedig a tepsi méretére nyújtjuk és a nyújtófa segítségével a tepsibe helyezzük. Erre sorakoztatjuk a felezett szilvákat, amit megszórunk bőségesen a fahéjas cukorral és a maradék tésztából csipkedett morzsával. 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Ha van otthon akkor még sütés előtt mandulaforgáccsal vagy apróra tört dióval is felturbózhatjuk. Isteni!!