Imádom Jamie Olivert?IGEN.Imádom a banánt?NEM.Jó-e Jamie Oliver banánkenyere?IGEN.....Asszem ezzel az egy sorral mindent elárultam a sütiről;)
Tehát először is 100g diót serpenyőben megpirítunk majd késsel durvára vágjuk. Ezután 125g cukrot habosra keverünk 125g vajjal, majd egyenként hozzáütünk 2 tojást és 1 ek. vaníliaaromát is löttyintünk hozzá. 4 nagyobb vagy 5 kisebb érett banánt megpucolunk és egy tálban krumplinyomó vagy villa segítségével pépesre törünk. Először a banánpépet, az apróra tört diót majd 200g lisztet adunk hozzá, amihez előzőleg 4 tk. sütőprt és ízlés szerint fahéjat kevertünk. A legvégén én még adtam a masszához nagyjából egy marék fagyasztott ribizlit is és ez igazán különlegessé tette a végeredményt.
A sütés 170 fokon történik kb 50-60 percig. Azért nem tudok pontos adatot mert ez nagyban függ attól, hogy miben sütjük a "kenyeret". Jamie a receptben egy 1 literes vekniformát használt, én egy kb 35-40 cm hosszú sütőpapírral kibélelt őzgerincben sütöttem, nagyjából 1 óráig. Szokás szerint ha nem vagytok biztosak magatokban használjatok tűpróbát. Ha marad rajta még tészta, akkor 10 perc tuti kell még neki.
Sütés után sütőpapír segítségével emeljétek ki egy deszkára vagy rácsra és akár már lehet is tálalni. Én vajjal és lekvárral próbáltam ki, de Jamie házi csokikrémmel ajánlotta, bár szerintem a nutella is megteszi. Előnyei: egyszerű, laktató, sokáig eláll(3 nap után is olyan íze volt mint az elsőn). Ajánlom reggelire, tízóraira, uzsira tea vagy kávé mellé!
Tipp: a diót kókuszreszelékre cserélni!