Hozzávalók
30 dkg liszt, 10 dkg darált mák, 1 citrom reszelt héja és leve, fél tk sütőpor, 10 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1,5 ek tejföl, 1 tojás, kb 20dkg porcukor a mázhoz
A tésztát a következőképpen állítjuk össze. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük a sütőporral, citromhéjjal, mákkal és a porcukorral. Egy mélyedést csinálunk a közepébe és beleütjük a tojást, beleöntjük az olvasztott vajat és a tejfölt. Összegyúrjuk és fóliába csomagolva fél óráig pihentetjük a hűtőben. Ha türelmetlenek vagytok, ne olvasztott hanem kemény vajat használjatok, mert akkor rögtön lehet nyújtani a tésztát.
Miután pihentettétek(vagy nem) a tésztát lisztezett felületen nyújtófával késnyi vastagságúra nyújtjuk(2-3mm) és tetszőleges formára kiszaggatjuk. A sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben elkészítjük a mázat. Ehhez kifacsarjuk a citrom levét és elkeverjük annyi porcukorral, hogy sűrű mázat kapjunk. Ezzel a mázzal megkenjük a kihűlt kekszeket és hagyjuk, hogy megdermedjen rajtuk. Ezután nincs más dolgunk mint jól megenni az összeset, ami kb 70 db lesz:P. Sok sikert!!!
Tippek: A keksz nagyon finom töltve is pl.:ribizli lekvárral vagy más piros gyümölcsös lekvárral és ha hagyjuk állni akkor puha lesz.