A csokoládéhoz kevés olyan dolog van, ami nem passzol. És van egy ami nagyon. Ez a narancs minden mennyiségben és formában. Ezt az előnyös tulajdonságot ki is használtam amikor Varga Gábor-Desszert szerelem című könyvéből elkészítettem a csokoládés kekszet. Egy kis kandírozott narancshéjjal megbolondítottam a receptet. Elég király lett....olyan mint, amit máskor 200-300 Ft-ért veszünk meg a kávézókban. Aki hasonlóan csokifanatikus mint én mindenféleképpen próbálja ki.
20 db-hoz
220g étcsokoládé, 100g vaj, 150g barna cukor, 2 db tojás, 80g liszt, fél tk sütőpor, nagy csipet só, 40g apróra vágott kandírozott narancshéj
A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Közben a tojásokat a cukorral fehéredésig kikeverjük robotgép segítségével. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. Minden hozzávalót összekeverünk és a kekszet sütőpapíros sütőlapra adagoljuk kiskanalak segítségével. 180 fokos sütőben 10-12 percig sütjük, majd kivesszük és megvárjuk amíg a kekszek a sütőlemezen megdermednek.
Tejjel, kávéval és magában is szuper finom!!!